Tisza-tó kenutúra

tisza-to kezdo

tisza-to sz4

Hétvégi kenutúra és madárles a Tisza-tavon

Ha voltál már velünk...

Csoportok jelentkezése esetén, előre egyeztetett időpontban

Túraleírás

Ha voltál már velünk túrázni, akkor azért, ha még nem, de készülsz rá a közeljövőben, akkor azért, ha pedig egyáltalán nem vonzanak a via ferraták és magashegyek, csupán a lankás, meghitt hazai tájak, a vízpart és a napsütés, akkor azért érdemes eljönnöd velünk erre a hétvégére. A burjánzó természet és az érintetlen vadvilág tárul föl előtted, s közben megismerhetsz minket is, leendő túravezetőidet is.

A 127 km2 kiterjedésű Tisza-tó hazánk második legnagyobb összefüggő vízfelülete, az általa nyújtott lehetőségek száma alapján viszont bátran tekinthetjük elsőnek. A fürödni és napozni vágyó családtól, a lelkes horgászon és vadászon keresztül a megszállott ornitológusig itt szinte mindenki megtalálhatja a számára ideális elfoglaltságot. A két napos evezős túra alatt a Tisza-tó északi csücskét, annak vadregényes csatornáit, nádasokkal eltakart vízi útjait fogjuk felderíteni. Az első nap a Tisza-tó nyílt vízén, a második nap annak vadregényes csatornáin fogunk evezni. Nagyon sok vadmadarat is láthatunk a gémektől a kormoránokig és récékig, de ha szerencsénk van vidra is a szemünk elé kerülhet. A tó híres a tündérrózsa és vízitök állományáról is. Külön érdekesség lehet a szálláshelyünkhöz közeli csatorna partján álló elhagyott hódvár megtekintése is. Szállásunk a tó északi részen közvetlenül a Nyárátka csatorna partján, természetközeli, igényes üdülőházakban lesz. A házakban fürdőszoba, felszerelt konyha, TV, a tetőtérben két hálószoba található. Minden házhoz külön tűzrakó hely tartozik, valamint a területen egy 25 m2-es nyitott fürdőmedence is található.

A túra nehézségi foka:n1

Természetesen, mivel ez vizitúra a nehezség is ennek megfelelően értendő. A túra nem igényel speciális ismeretet, átlagos teljesítőképesség és állóképesség szükséges hozzá. A fél vagy egész napos túrák alatt azonban el lehet fáradni, ezért előtte nem árt, ha átmozgatod magad más túrákon is. Haladás jelzett ösvényeken. Átlagos napi menetidő 4-8 óra, átlagos napi szintemelkedés 300-1000 m. Speciális felszerelést nem szükséges.

tisza-to sz2

Ugrás az oldal tetejére

Program

1. nap: Érkezés Tiszavalkra a késő délutáni órákban. Szálláshely elfoglalása után tábortűz mellett ismerkedési est és tájékoztató a következő napok eseményeiről.

2. nap: Egész napos kenutúra Poroszló irányába háromszemélyes kenukkal. A falu mellől indulunk minden nap és oda is érkezünk vissza. Természetesen útközben többször kikötünk pihenni, de a túra alapvetően nem megerőltető. Viszont annál csodálatosabb érzés a zöldellő, susogó nádasok között és a csendesen hullámzó, csillogó víztükrön halkan siklani. Este bográcsos vacsora, utána buli hajnalig.

3. nap: Ma szintén evezünk, de nem a nyílt víz felületén, hanem a sejtelmes, összeboruló, fák takarta vízi folyosók mélyén, az észak felé kanyargó kanyargó Rima és a IX számú Tisza-csatorna vizein. Délután hazautazás.

tisza-to sz5

Ugrás az oldal tetejére

Részvételi feltételek

Indulási időpontok: megállapodás alapján

(Csoportoknak megállapodás alapján más időpontban is).

Részvételi díj:
megállapodás alapján
Létszám: min. 10 fő max. 18 fő
Utazás: Ha nincs autód, akkor is bátran jelentkezz, mert utazásod megszervezzük telekocsi rendszerben!
A részvételi díj tartalmazza: Nem tartalmazza:
 • 2 éjszaka szállást mindennel felszerelt igényes 8 személyes nyaraló házakban
 • A túravezetést 2 fő túravezetővel
 • Szombat esti BBQ partit
 • A kenubérlést két napra (aki nem tud úszni annak mentőmellényt)
 • További étkezéseket
 • Az utasbiztosítást (nálunk megköthető a hétvégére)
 • Az utazást
Túrákra feltétlenül szükséges: Jó ha van:
 • Esőkabát;
 • Kisebb (lehetőleg vízálló) zsák;
 • Napszemüveg, sapka, napkrém
 • kényelmes ruházat
 • vízálló szandál
 • fürdőruha
 • szúnyogriasztó

Amit feltétlenül tudni kell:

Az üdülőterület egy 8 hektáros részen helyezkedik el, egyik oldalról erdő, a másikról a Nyárátka csatorna határolja. A falu nagyon kicsi, 300 fős, ennek megfelelően a kocsmán kívül csak egy szegényes választékkal rendelkező bolt található a faluban.

Mindenkinek jó készülődést és felejthetetlen élményeket kíván

az Orange Peak Outdoor csapata!

tisza-to sz1

Ugrás az oldal tetejére

Fotóalbum

Túra galéria - Tisza-tó

tisza-to_s1
tisza-to_s2
tisza-to_s3