Turistaházunk

Mecseknádasdi turistaház -hegy és borkedvelőknek

A turistaház Mecseknádasdon a Kelet-Mecsek Tájvédelmi körzet határán található egy közel 100 éves pincesoron. A ház minden kényelemmel felszerelt: zuhanyzó, WC, konyha (4 lapos elektromos tűzhellyel, mikróval, szendvicssütővel, kávé és tea főzővel, kenyér piritóval, kinti és benti grillsütővel és bográccsal stb.). 10 személy elszállásolására ad lehetőséget (+ egy két személyes pótágy található az alsó szinten épült vizes blokk tetején) Mivel a ház egy régi présházból került kialakításra, így tartozik hozzá egy 20 méter hosszú borospince is, ami lehetőséget biztosít a túrák utáni borozgatásra, baráti összejövetelekre. Mivel a ház turistaházként működik kérjük hálózsákot vagy ágyneműt vigyetek magatokkal. A ház berendezése magáért beszél, ezt a házat a hegyeket és csúcsokat szeretők rendezték be. A ház jó kiindulópont egész napos gyalogtúrákra a Kelet-Mecsek völgyeiben vagy csúcsaira. Óbányáról kiindulva könnyen elérhető Püspökszentlászló és Mecsek teteje a Zengő. A borospincében Szekszárdi borok is találhatóak, hogy túra után jó hangulatban teljen az este.

Érdeklődés vagy helyfoglalás
Emailen lehetséges az info@viaferrata.hu címre küldött elektronikus levéllel.  A levélben kérjük feltüntetni a megrendelő vagy csoportvezető nevét, címét, telefonszámát.

Előleg és szállásdíj megfizetése
A házban 10 fő tud megszállni. (+ van két pótágy is) A szállásdíj(a tényleges érkezés előtt 15 napon belüli jelentkezés esetén a teljes szállásdíj megfizetése válik esedékes) vagy az előleg megfizetése a visszaigazolástól számított 5 napon belül esedékes a visszaigazoláson megadott bankszámlaszámra való átutalással. Az előleg a teljes szállásdíj 25 % -a. A hátralék megfizetése az érkezés előtt legkésőbb 8 nappal válik esedékessé. A szállásdíjjal együtt 10.000 kaució megfizetése is kötelező, amit a szállás elhagyása után azonnal visszautalunk a foglalást végzőnek.

Szállás árak: 2500 ft/fő/éj, a házat minimum 2 éjszakára lehet csak kivenni. Kevesebb mint 10 fő esetén a minimum fizetendő összeg 20.000 ft /nap.

Érkezés és távozás
A pontos érkezési időpontról a megrendelő tájékoztatja a turistaház üzemeltetőjét legkésőbb 3 nappal az érkezés előtt telefonon vagy sms-ben  +36 20 5796086  számon, kérjük a házat legkésőbb 15-óráig elhagyni. Átadás-átvétel az üzemeltető emailen történő visszaigazolása alapján történik

Lemondás
30 napon túli lemondás esetén a foglaló vagy a szállásdíj visszafizetésre kerül, azon belül a foglaló(a szállásdíj 25 %-a) nem kerül visszafizetésre. Az egynapi szállásár maximum 24 órás tartózkodásra jogosít.

Hasznos linkek:
http://www.mecseknadasd.hu/
http://mecseknadasd.ekisterseg.hu/

Házirend a turistaház vendégei részére

A ház átvétele és használata során néhány dologra szeretnénk felhívni a figyelmüket. Mindannyiunk közös érdeke, hogy a ház állagát, értékeit megőrizzük, hogy minden hegy- és borkedvelő vendég sokáig élvezhesse a ház szolgáltatásait, ezért kérjük Önöket az alábbi házirend betartására:

 • A vendégek megérkezéskor a csoportvezető átveszi a ház kulcsait az őket fogadó képviselőtől, aki végigvezeti őket a házban, bemutatva annak helységeit és a működéshez szükséges berendezéseket. A kulcsátadáskor a vezető a kifüggesztett leltár szerint átveszi a turistaházat.
 • Gépkocsival csak a kijelölt helyen a ház előtt vagy a mellett kialakított parkoló helyen lehet parkolni. Kérjük úgy álljanak meg, hogy a felfelé és lefelé haladó forgalmat ne zavarják.
 • Az itt töltött időszak alatt kérjük vigyázzanak a Turistaház értékeire, állagára, a berendezési tárgyakat kérjük rendeltetésszerűen, a közműveket (víz, gáz, villany) csak a szükségnek megfelelően használni! Kérjük az árammal és vízzel takarékoskodjanak a környezet megóvása érdekében is!
 • A bejárati ajtót csak akkor hagyják nyitva, ha a közelben tartózkodnak. Napközbeni távozáskor kérjük a villanyokat lekapcsolni - mind az alsó, mind pedig a felső reteszt is a helyére tolni.
 • Környezetünk megóvása érdekében kérjük a kiürült üvegeket és műanyag flakonokat a kijelölt helyen külön gyűjteni!
 • Bizonyíthatóan rongálásból, nem rendeltetésszerű használatból származó kárt a vendégek, illetve a csoport vezetője köteles megtéríteni! Ilyenkor a kár összege az előre megfizetett kaucióból kerül levonásra. A fennmaradt összeg 3 napon belül visszafizetésre kerül.
 • A házirendet be nem tartó, illetve az együttélés szabályait megsértő vendéget a ház üzemeltetője figyelmeztetés után eltávolíthatja!
 • Kérjük, hogy pihenőidőben - 21.00 és 07.00 között - másokat (szomszédok, utca lakói, stb.) zavaró viselkedéstől tartózkodjanak. Ebből adódó kellemetlenségeket a vendégek, illetve a csoport vezetője köteles viselni!
 • A vendég itt tartózkodása alatt bekövetkező bárminemű rendkívüli eseményről (tűz, baleset, viharkár, rendőrségi intézkedés, stb.) köteles azonnal értesíteni az üzemeltetőt a  +36 20 579 6086  telefonszámon!
 • Kérjük a Turistaházat távozáskor tisztán, kitakarítva, a helységeket rendezett állapotban hagyni és azt úgy átadni az üzemeltető képviselőjének, aki ellenőrzi a ház és berendezései állapotát! A konyhát kérjük távozás előtt rendbe tenni, a használt eszközöket elmosogatva a helyére tenni.
 • Kérjük csak a ház melletti területen található kijelölt tűzrakó helyen gyújtsanak tüzet! Vegyük figyelembe a közösségi együttlét szabályait: Ez egy NEM DOHÁNYZÓ HÁZ ezért a ház egész területén - beleértve a pincét - KÉRJÜK A DOHÁNYZÁS MELLŐZÉSÉT. Dohányozni a ház mellett kijelölt helyen lehetséges. A házba állatot bevinni (pl. kutyát) csak megfelelő tisztasági követelmények betartásával és csak a földszintre lehet!
 • Kérjük állatot és élelmiszert ne vigyenek fel a felső szintre ill. ugyanitt tűzvédelmi okokból kérjük ne használjanak gyertyát és mécsest.
 • A felső szinten kérjük cipő nélkül tartózkodjanak! A cipőt a létra tetején kijelölt helyen lehet letenni.
 • Mivel a kulcs egyedi kovácsoltvas, kérjük vigyázzanak rá, az elveszett kulcs másolása nagyon drága, min. 20.000 Ft.

KELLEMES IDŐTÖLTÉST KÍVÁNUNK!

Képek a turistaházunkról.

Galéria - Turistaházunk