Rólunk

Kapcsolat

Információk a túrákkal kapcsolatban :

Gack László telefon: +36 205796086 email: laci@viaferrata.hu

Információk az utazási feltételekkel és fizetéssel kapcsolatban, részvételi díj befizetése személyesen:

Istria 94 Tours Kft Utazási Iroda 1066 Budapest, Mozsár u. 6. Nyitvatartás: H-P 10-18 óráig

Tel.: 06-1/301-0138, 06-1/475-0226

Fax: 06-1/475-0227

E-mail: istria@istria.hu

Az Orange Peakről

A Bihar-hegységben kezdődött minden 2002 márciusában. A Szamos-bazár csillogó jégcseppköveivel, a Csodavár hatalmas, tátongó bejáratával és a hófedte fennsíkok és csúcsok látványával. Egy olyan közös túrán, amely jelentősen átalakította a természethez és túrázáshoz való viszonyunkat és örökké emlékezetes marad számunkra. Aztán jött a Triglav 2002 szeptemberében. Itt fogant meg a gondolat, bontakozott ki az érzés és a vágy. A hegyen, amely nem csak Szlovénia legmagasabb pontja és egyben szent hegye is, de a bengáli Sri Chimnoy spirituális gondolkodó által is megáldott hegycsúcs. A gondolat, miért csak mi éljük ezt át az érzést, az érzés, milyen csodálatos dolog a hegyek csúcsáról letekinteni és a vágy, hogy minél több természetet és hegyeket szerető túratársunknak meg tudjuk mutatni ezt a panorámát. 2004-ben indult az első via ferrata csoportunk és hát hova máshová, mint a Triglavra. Azóta nagyon sok túrát vezettünk már a környező országok hegyeiben, amivel szélesítettük túravezetői és helyismeretünket. Folyamatosan képeztük és most is rendszeresen képezzük magunkat - azért, hogy a velünk túrázók biztonságban érezzék magukat és maradandó élményekkel meggazdagodva térjenek haza.

A 2006-os év jelentős változásokat hozott életünkben és mint azt weboldalunkon már tapasztalhattátok, a 2007-es évbe egy új névvel - Orange Peak Outdoor - megerősődve vágtunk bele. A névválasztás nem volt könnyű feladat, hiszen hogyan is lehetne egy életérzést, a természet, a túrázás és a hegyek szeretetét és egy Rád váró jó csapat hangulatát egy szóval kifejezni? Elképzeltük tehát mindezt együtt, egy helyen és egy időben, hol is máshol, mint a hegyeken..….ahogy a hegycsúcson álló narancssárga sapkás túravezetőink és narancssárga sisakos túrázóink, mint a lemenő nap fénye narancsszínűre festik azt. Hát így születtet meg az Orange Peak Outdoor név.

Ami minket jellemez, az a természet szeretete és megismertetése a velünk túrázókkal, a hegyek tisztelete és az emberközpontú túrák. Nagy hangsúlyt fektetünk útjaink, szállásaink és programjaink minőségére, valamint a velünk túrázók megelégedettségére, amit a több száz velünk utazó túratársunk véleménye is bizonyít. Túráink számát és a választható programok palettáját folyamatosan bővítjük, így minden évben újabb és újabb programokat találhatsz oldalunkon. Túráink négy fő csoportra tagozódnak: belföldi programokra, trekking és magashegyi utakra, via ferrata túrákra és családi, céges hétvégekre.

Általános kérdéseiteket várjuk az info@viaferrata.hu címre. Várunk szeretettel ingyenes hétvégi és önköltséges évnyitó és évzáró túráinkra is, ahol megismerhetsz minket is, leendő túravezetőidet.

Ugrás a cikk tetejére

Küldetésünk

Akik feljutottak már egy hegycsúcs tetejére, ahonnan a szédítő mélységbe lenézve lábuk alatt terült el a világ, akik aludtak már a szabadban a sziporkázó csillagokkal borított ég alatt, akik gyönyörködhettek már tavasszal a krókuszoktól lilába forduló hegyoldal látványában, azok átélték, hogy mit jelent a természet részévé válni. A csúcsokra feljutva túlléphetjük korábbi határainkat, és a tudattól megerősödve, hogy MEGCSINÁLTUK, új célokat tűzhetünk ki az életünkben. Az érzések teljes átélése segít bennünket abban, hogy a hegyekből megerősödve és feltöltődve térjünk vissza, és energiánkat megsokszorozva megvalósítsuk kitűzött céljainkat.

Szeretnénk, hogy azoknak, akik eljönnek útjainkra, ne a hosszú utazások nyűge, a turistaparadicsomok lármája, vagy a fakultatív programok elillanó sablonossága jelentse az élményt, hanem a hegyek tekintélyes csendje, a patakok morajló hűs csobogása és a természetszerető emberek együttlétezésének maradandóan bevésődő ereje.

Annak, aki már eljutott olyan helyre, ahol addig még nem járt előtte ember: ez a teljesítmény rendkívüli élményt jelent, mert ezáltal kiterjesztheti saját maga képzeletbeli határait. Mivel ez ma már keveseknek adatik meg, ha ezt az érzést nem is, de valami hasonlót szeretnénk nyújtani.

Kevéssé ismert és még érintetlen tájak felfedezésének élményét kínáljuk Neked. Túráinkon a vidék föld- és vízrajzát, történelmét, állat- és növényvilágát is megismerheted, s ha már felkeltettük kíváncsiságod, segítünk, hogy egyben meg is tudd kérdéseidre a választ. Vedd fel újra bakancsod és ne sajnáld magad, ha elázol, ha elfáradsz, ha meleged van. Hidd el, a túra szépségeire fogsz majd leginkább visszaemlékezni, talán az életedet is másképp fogod látni egy picit, s ezt az érzést fogod keresni későbbi útjaidon is.

Azonban mindig valami mást, szebbet, jobbat fogsz helyette találni. Ne zavarjon, ha nincs profi felszerelésed, nem túráztál még sokat, vagy öregnek érzed magad a hegyekhez, útjaink között biztosan találsz magadnak valót. Ha velünk jössz, azt is tudnod kell, hogy a legfőbb élményt egyébként sem kis csapatunk fogja számodra nyújtani - bármennyire is jó társaság fog összeverődni -, hanem az, amiért már holnap érdemes azt a bakancsot felhúznod, ez pedig nem más, mint a mindig meg-megújuló, ezerarcú, varázslatos TERMÉSZET.

Ugrás a cikk tetejére

Túravezetőink

Nagy hangsúlyt fektetünk saját magunk folyamatos képzésére és szakmai fejlődésre. De nem elég jártasnak lenni a hegyek varázslatos, de sokszor a végletekig szeszélyes világában, ha mindehhez hiányoznak az olyan nélkülözhetetlen emberi tulajdonságok: mint a természet szeretete, segítőkészség, önzetlenség, összetartás, jó kedv és optimalizmus. Amit mi tanultunk azt továbbadjuk a velünk túrázóknak, azért hogyha önállóan vágnak neki a hegyeknek, a túra maradandó, kellemes élmény maradjon meg emlékezetünkben.

Elvégeztük a Magyarországon elérhető sziklamászó és túravezetői tanfolyamokat, rendszeresen mászunk teremben és sziklán is. Tagjai vagyunk az OeAV-nak (Oesterreichischer Alpenverein) is. Túrvazetőink elvégezték a középfokú bronz jelvényes túravezetői és az alapfokú sziklamászó(MAHOE) és barlangjáró tanfolyamot valamint a téli magashegyi és gleccserjáró tanfolyamot is. Rendszeresen túráznak magashegyi, téli körülmények között is. OKJ besorolású angol nyelvű idengenvezetői képesítéssel is rendelkezünk.

Ugrás a cikk tetejére


Velünk túrázók mondták

Minden alkalommal nagyon jól éreztük magunkat veletek, ezért is túrázunk együtt újra, és újra. Nagyon nehéz röviden, és frapánsan megfogalmazni azt a rengeteg élményt, amit kaptunk tőletek.
"a SAS-Út bércei-szakadékai-láncai között -odafelé-csak két gondolat darált bennem egyre
-jaj, csak le ne essen valaki, akit én csábítottam ide
-de nagy marha vagyok, hogy ide jöttem

a SAS-ÚT bércei között-hazafelé- már csak azon járt az eszem
-ide visszatérek, ha addig élek is. " Jövünk az idén is!
Beregszászi Tibor, Lengyel Tátra/Sas-út, Bihar hegység/Pádis kalandtúra 3x, Rax, Garda-tó

Az erdélyi, Bihar hegység, Pádis kaland túrát 3 alkalommal is végigjártuk. Kedves túratársam, kamaszfiú, aki nagyon nem csípi a gyaloglást, mindhárom alkalommal elsőre jelentkezett, és kedvvel túrázott végig velünk. Miért? "a Pádis, az Pádis! Ez mindíg ad valami újat, szépet, érdemes! Ha ezt egy 14 éves kamaszfiú mondja, elhihetitek neki."
Bibók Attila, Bihar hegység/ Pádis kalandtúra 3x, Szlovénia trekking, Rax, Garda-tó

"Hegymászó tanfolyamaim elvégzése után úgy gondoltam, hogy az első, amit ki szeretnénk próbálni az a Via Ferrata, vagy német nyelvterületen a klettersteig. Természetesen vezetett túrára gondoltam, olyan túravezetőkkel, akik ismerősek egy adott környéken. Rögtön be is ütöttem a viaferrata szót a google-be és kértem a magyar nyelvű oldalakat. Így jutottam el a www.viaferrata.hu weboldalra, mely az Orange Peak Outdoor trekkingcég elérhetősége. Nem gondoltam volna, hogy elsőre ennyire gazdag információforráshoz és lehetőségekhez jutok az interneten, színvonalas túraleírásokkal és olyan árak megjelölésével, amelyek igazán barátiak.Az egész virtuális összkép annyira csábító volt, hogy azonnal feliratkoztam egy hétvégi ausztriai Rax klettersteig túrára és egy egész hetes olasz Dolomitok via ferrata programra.Gondolkodtam még más cégek keresésén, de az is eszembe jutott, hogy aki a viaferrata.hu domain-t birtokolja itthon, annak igazán komolyan kell ezt csinálnia. Bátran mondhatom, nem csalódtam. Mind a regisztráció menete, az információáramlás, mind a konkrét túrák, a szállások, a társaság professzionális, láthatólag sok korábbi tapasztalatra alapozott, rendkívül jól átgondolt szervezést takart. A gyönyörű helyszínek és a fantasztikus élmények és emlékek után úgy gondolom, a cég által kínált túrák számomra érdekes részeit végig akarom csinálni a jövőben."
Papp Tibor, Rax, Brenta-Dolomitok, Dolomitok III túra

Hosszú idő óta a legjobb döntésem volt, mikor jelentkeztem a Garda-tavi viaferrata túrára. Évek óta szerettem volna profi módon kipróbálni, mert imádom a hegyeket és a mászást. Hajnal ötkor 4 vadidegen ember mellé beszuszakoltam magam és a csomagom egy kocsiba, és elindult a nagy kaland! Akár rosszul is elsülhetett volna, de szuper társaság verődött össze, így a mászástól a lábamba szerzett izomlázat megfejeltem hasizomlázzal, amit a folyamatos röhöges okozott! Bár az odaúton kissé elkeseritő volt az időjárás, és a 8 fokos nappali csúcshőmérséklet kevés volt, hogy a szívem átmelegítse, nem beszélve a sátorban töltött éjszakáról a hajnali talaj menti fagyban, de aztán ez is jóra fordult. És akkor még nem beszéltem a túra részét képező búcsúvacsoráról, ami isteni finom volt a maga egyszerűségében!
A hegyekről nincs mit mondani, magáért beszél a látvány! Azóta is nyálcsorgatva nézem a honlapot és bízom benne, hogy meg néhány túrát végig tudok csinálni Veletek!
Külön öröm, hogy nemcsak egy fantasztikus élménnyel, hanem egy baráttal is gazdagabb lettem! Köszönöm!
Most már írásba is adtam, amit eddig többször elmondtam:-)
Mégegyszer köszönöm, íme az én vélemenyem, melyet oly sokszor, sokaknak hangoztatok.
Szigeti Andrea, Garda- tó viaferrata túra

Nektek és az Orange Peak csapatának köszönhetem, hogy 2005.09.16-val a via ferrata szerelmese lettem . Sok közös kaland után a 2009-es évet (részben gazdasági okok miatt) már önállóan szerveztük Péter barátommal (talán nem felejtetted el, hiszen első találkozásunkkor Johnsbachban majdnem a patakba "fulladt"). Arról viszont nem mondtunk le, hogy csapatoddal a Monte Rosa csúcsára jussunk. Sajnos ez még nem az idei év lesz. Mivel legalább 20 évig még menni fogunk, amint jobban mennek dolgaink, ott leszünk. Hogy oktatóként a legtöbbet adtad és a felkészítés hibátlan volt, kicsit hadd büszkélkedjek 2009-ről. Mi vittük magunkkal 3. társnak egy barátunkat a Dolomitokba és Ausztriába.
A csúcsok: Tofana de Rozes és Dentro, Cristallo, Sorapis (csak a ferrata), Col Rosa. Az Averaun pedig ott áll 2009.07.11-től a Vértesboglár emlékkereszt (mi voltunk). Reméljük, hogy az emlékkönyvünk még ott lesz, mire alkalmunk lesz újat vinni. Ha erről bármi híretek van, légyszíves add át. Ha arra jártok, nézzétek meg! Mi a Dolomitokba érkezve még aznap mindig ezzel melegítettünk be, kedvenc hely lett (így történt ez 5-ször). A szeptemberi két napunk: Haid Steig, König SchuS, HTL Steig. Szép volt, benne voltál.
Montz Mihály, Dachstein, Dolomitok I. és II.

Azt hittem sohasem érek fel a csúcsra, ott viszont azon gondolkodtam, hogy mikor jöhetek ismét vissza. Mennyi mindent nem láttam még!
Bardocz Áron, Radnai havasok, Triglav túra

A túráitoknak két hibája van: Sajnos ez is mint a többi egyszer véget ér, illetve hogy nehéz közülük kiválasztani a legjobbat. Ugyanis mind az!
Vincze Fruzsina, Szlovák-Paradicsom, Bihar-hegység túra

Ha tehetem (és általában miért ne?), minden hétvégén túrázom, vagy teljesítménytúrán, vagy egyesületi kereteken belül. Nagyjából tisztában vagyok a korlátaimmal, ezért igyekszem olyan túrákat választani, amik ugyan kellemesen elfárasztanak, de inkább élményt okoznak. Ezeken a túrákon sikerül feltöltődni a következő hétre. A Sas-út végigjárása is évek óta dédelgetett álmom volt, de csak most jött el az idő, hogy teljesüljön. Utólag nem tudom, hogy örüljek-e, vagy szomorkodjak, hogy az általatok szervezett úton nem sikerült végigjárni, de azt tudom, hogy régen fáradtam el annyira túrán, mint szeptember 19-én. Nem tudom, másnap össze tudtam volna-e szedni magam a folytatáshoz. Viszont a szerencsés véletleneknek köszönhetem, hogy 2 hét múlva vissza tudtam menni kazincbarcikai turistákkal és teljesíthettem a hiányzó szakaszt. Igaz, kicsit extrémebb körülmények között (az északi oldal addigra vékony jégréteget kapott), de sikerült. Életre szóló élmény. Ráadásul a macival való találkozás csak hab volt a tortán.
Faragó Csilla, Sas-út túra

Kívánok Neked a születésnapod alkalmából sok örömet, boldogságot, sok jó és szép túrázást erőben és egészségben! Sajnos nekem a lábam nem javult. Nem győzök hálálkodni a Triglav-túráért, amit sosem felejtek el. Sajnos ez már részemről megismételhetetlen marad! Üdvözlöm az ottani ismerősöket, Nagy Zsoltot is! A fényképek szép emlékek maradtak onnan! Üdv mindenkinek, egy már menni nem tudó, de még a táj és hegy szerelmese: Kecskemétről Gálfi Sándor ! /Köszönöm a tájékoztatókat, amit kapok !/
Gálfi Sándor, Triglav túra

Régi vágyunk volt, hogy eljussunk a Szlovák Paradicsomba, de kettesben nem mertünk elindulni. Sokat keresgéltünk, és rátaláltunk az Orange Peak csapatra.Egy októberi hétvégén mentünk, nagy csapat jött össze. Semmire nem volt gondunk, megszervezték a szállást, túrát. Fantasztikus túrákat tettünk, jól felkészült vezetőkkel és még egy fergeteges búcsúesten is részt vettünk. Olyan jól éreztük magunkat, hogy már ott elhatároztuk tavasszal újra megyünk.Májusban a Pádis életre szóló élményt adott! Örülünk, hogy megtaláltuk ezt a jó kis csapatot és reméljük még sok túrán tudunk részt venni! Köszönjük.
Höscth Ferenc és Kati, Szlovák-paradicsom, Bihar-hegység túra

A hegyek nem mozdulnak, csak rád várnak!

Jó túrázást kíván Budai Renáta és Gack László, valamint az Orange Peak Outdoor csapata!

Ugrás a cikk tetejére

Fotóalbum

Galéria - Túravezetők